Fijne feestdagen 2020

Fijne feestdagen 2020

De feestdagen staan weer voor de deur. Tijd om een iedereen weer fijne feestdagen in 2020 te wensen. Maar wat zijn nou de etiquettes als je iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wil wensen.

Hieronder beschrijven we de etiquettes van 2020 voor de feestdagen.

Wat is de nieuwjaarkus?

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar kijken veel mensen op van de nieuwjaarskus. Het is gek om mensen te moeten kussen die je niet goed kent. Persoonlijk denk ik dat drie kusjes nogal veel zijn. Een of twee zijn echt genoeg. Je ziet deze verandering al bij de jongere generatie. De generatie die nu studeert, zoent alleen nog maar een keer, met of zonder omhelzing gedurende de feestdagen”.

Er is een kleine kans dat er verwacht wordt dat je in 2021 je collega’s een nieuwjaarskus moet geven. Met de coronamaatregelen die Rute heeft afgekondigd voor de periode tot en met half maart 2021 wordt je geacht niet in de buurt te komen van andere mensen. Hoogstwaarschijnlijk werk je zelfs thuis en is er een kleine kans dat je je collega’s tegen het lijf loopt.

Hoe schik ik de tafel voor het diner tijdens de feestdagen?

Tafelschikking, houd een tafelschikking aan waar iedereen zich fijn bij voelt. Probeer niet iets te forceren, dit kan verkeerd uitpakken en dan heb je een minder gezellige feestavond.

De flessen wijn die je tijdens de feestdagen krijgt hoef je niet dezelfde avond op te schenken. Nee, zorg voor een eigen mooie collectie die past bij het diner.

fijne feestdagen 2020

Wat is goed gebruik tijdens de feestdagen in 2020?

De laatste tip die we willen meegeven in het rijtje van tips. Drink niet teveel tijdens de nieuwjaarsborrel want dat kan voor ongemakkelijke momenten zorgen. Stel je voor dat je per ongeluk iets te dicht bij de leuke collega staat of dat je iets ongemakkelijks zegt tegen je baas. Het is beter om je drankgebruik maar onder controle te houden.
Met deze laatste tips kunnen we niet anders eindigen dan fijne feestdagen in 2020 en geniet van 2021!

Bekijk tijdens de feestdagen de netflix serie van The Crown en Diana. We hebben een blog geschreven over Diana en het landgoed waar Diana ligt begraven ./