Landgoed waar diana ligt begraven

Welk landgoed waar diana ligt begraven? Wie zorgt er voor haar graf?

Veel fans van de koninklijke familie van een bepaalde leeftijd herinneren zich in levendige details de dag van de begrafenis van prinses Diana. Miljoenen mensen verzamelden zich in de straten van Londen, langs de route die Diana’s kist naar Westminster Abbey bracht. Maar toen de rouwenden hun respect hadden betuigd, werd de processie beëindigd en de dienst beëindigd, waar ging de koninklijke familie dan heen? Waar is prinses Diana begraven? En wie zorgt er voor haar graf? Hieronder, haal alle details.

Waar is prinses Diana begraven?

A boat is moored at Oval Lake, the burial place of Diana, Princess of Wales

Een boot bij Oval Lake, de begraafplaats van Diana, Prinses van Wales. | Sion Touhig/ Getty Images

Prinses Diana is begraven op het terrein van haar kinderhuis, het landgoed waar diana ligt begraven, is het landgoed van de familie Spencer in Althorp in Northhampshire, Engeland. De tijd meldt dat haar laatste rustplaats “naar verluidt op een eiland in het centrum van een meer genaamd Round Oval,” of gewoon “The Oval.” De publicatie voegt toe dat je vanaf de rand van het meer een urn kunt zien, maar niet een grafsteen of een graflocatie.

De tijd meldt dat slechts één keer per jaar, tussen juli en begin september, bezoekers een heiligdom in de buurt van het eiland kunnen bezoeken. Maar geen enkele bezoeker kan een voet op het eiland zelf zetten. Het eiland ligt in de buurt van een arboretum met bomen die door prins William, prins Harry en prinses Diana zelf zijn geplant.

Ze werd begraven in een privé-ceremonie

Hoewel miljoenen mensen in de rij stonden om de begrafenisstoet van prinses Diana door de straten van Londen te zien, werd Diana’s eigenlijke begrafenis privé gehouden. De BBC karakteriseert de dienst als “privé, kort, en uitgevoerd door een naamloze priester die een vriend van de familie is.” De enige mensen die aanwezig zijn? Diana’s moeder en broers en zussen, prins Charles, prins William, prins Harry, een goede vriend, en de priester.

Diana’s familie was het er mee eens dat het volkomen gepast was voor haar om een openbare begrafenis te houden in Westminster Abbey. Maar Earl Spencer zei dat het houden van haar begrafenis prive “wordt beschouwd als slechts net, gezien het publieke karakter van het vroegere deel van de dag.” 20 jaar later, bleef een ceremonie om het graf van prinses Diana te herdenken ook privé.

Het landgoed waar diana ligt begraven was niet het oorspronkelijke plan voor het graf van prinses Diana…

Prince Charles, Prince Harry, Earl Spencer, Prince William and the Duke of Edinburgh follow Princess Diana's coffin into Westminster Abbey

Prins Charles, Prins Harry, Graaf Spencer, Prins William en de Hertog van Edinburgh volgen de kist van Prinses Diana. | Jeff J. Mitchell/ AFP/ Getty Images

De familie Spencer was aanvankelijk niet van plan om prinses Diana op een eiland te begraven. In feite waren ze helemaal niet van plan om haar in Althorp te begraven. Newsweek meldt dat volgens graaf Spencer, de broer van prinses Diana, hij het afgelegen eiland koos omdat het de “veiligste plek” leek om haar te laten rusten.

De familie was oorspronkelijk van plan om Diana te begraven in het familiegraf in een lokale kerk in Great Brington, een dorp in Northamptonshire. Echter, Earl Spencer legde uit: “Er was overal zo’n opgewonden gevoel van emotie dat ik me erg zorgen maakte over waar we haar veilig konden begraven”. Door haar in Althorp te begraven, kon de familie de veiligheid beter controleren. En ze konden voorkomen dat het dorp van 200 mensen overspoeld zou worden door toeristen en weldoeners.

Heeft iemand ooit geprobeerd in te breken?

Volgens de BBC gaat het gerucht dat er spoken in het huis van Althorp. Maar dat heeft de mensen er niet van weerhouden om op verboden terrein te komen. Helaas is Earl Spencer’s angst voor veiligheid en beveiliging terecht gebleken. Volgens Newsweek, rapporteert Spencer meerdere pogingen om in te breken in het graf van Prinses Diana door de jaren heen. Hij heeft vier van zulke pogingen geteld vanaf 2017. En hij zei over de daders: “Ik ben erg blij dat we ze allemaal hebben gezien.”

Diana zou waarschijnlijk niet graag alle begrafenis regelingen hebben gehad…

De koninklijke familie en de Spencer familie wilden Diana’s wensen honoreren. Maar ze zou waarschijnlijk niet alle keuzes die ze hebben gemaakt hebben goedgekeurd. Bijvoorbeeld, ze zou waarschijnlijk niet gewild hebben dat haar zonen, Prins William en Prins Harry, in haar begrafenisstoet zouden lopen.

Earl Spencer zegt dat hij vond dat de prinsen niet mee moesten doen. Hij zei: “Ik werd voorgelogen en kreeg te horen dat ze het wilden doen, wat ze natuurlijk niet wilden, maar dat besefte ik niet.” Prins Harry, die net 12 was ten tijde van de dood van prinses Diana, verwees later naar het lopen in die processie als een taak die geen “kind moet worden gevraagd om te doen.”

Wie zorgt er voor het graf van prinses Diana?

De familie Spencer – en hun personeel in Althorp – zorgen voor het graf van prinses Diana op het Landgoed waar diana ligt begraven. En de familie heeft onlangs de begraafplaats gerenoveerd. Graaf Spencer hield toezicht op “een uitgebreide herinrichting van het meer van Althorp, waar de familie Spencer al generaties lang woont”, aldus The Express.

De voormalige persoonlijke chef-kok van prinses Diana, Darren McGrady, bezocht het 500-jaar oude landgoed en klaagde dat Diana’s begraafplaats er overwoekerd en met mos bedekt uitzag. De expresse meldt dat “hoewel het landgoed van Althorp toegaf dat algen een probleem waren, zei het dat de begraafplaats en een kleine tempel waar bezoekers hun respect kunnen betuigen, goed werden onderhouden”. Toch koos de familie ervoor om het meer, het eiland en de rest van de tuinen van Althorp te renoveren.

Zoals met alle dingen Diana, zijn er samenzweringstheorieën het landgoed waar Diana ligt begraven

Misschien is het niet verrassend dat samenzweringstheoretici veel eisen hebben gesteld aan het graf van prinses Diana. Zoals The Sun opmerkt, denken sommige mensen dat Prinses Diana in het geheim is begraven in St. Mary the Virgin in Great Brington, waar haar vader is begraven, onder de dekmantel van de duisternis. En terwijl sommigen denken dat Diana meteen in de kerk is begraven, meldt Radar dat sommigen denken dat de familie Diana’s kist later naar de kerk heeft verplaatst om vandalen te dwarsbomen.

Lees meer over de kinderen van prinses Diana