Tiny house ontwerpen: waar moet je op letten?

Met de krappe woningmarkt waar we tegenwoordig mee te maken hebben, is een tiny house een hele goede mogelijkheid. Je woont hier op een kleiner grondgebied, waardoor je maandelijkse kosten lager uitvallen. In een tiny house is alles mogelijk wat je in een normaal huis kunt vinden, mits je deze juist inricht. In deze blog noemen we drie manieren waarop jij dit kunt doen!

1. Interieurinrichting 

Het grootste trucje van je tiny house is de inrichting van je interieur. Door slim gebruik te maken van opvouwen, zorg je ervoor dat veel plekken in je huis een multifunctionele waarde hebben. Zo zorg je ervoor dat je keuken tegelijkertijd je slaapkamer is en dat je woonkamer ook een opbergruimte is. Dit klinkt ingewikkeld, maar met de juiste dosis creativiteit is dit zeker te realiseren. Zo gebruik je holle materialen voor je meubels en zorg je voor een inklapbaar bed: elke ruimte kent zo meerdere doelen.

2. Toevoegingen

Zodra je tiny house in de grote lijnen af is, kun je je meer richten op de fijnere details. In een tiny house is het belangrijk dat je hier goed over na denkt, omdat deze details vaak statischer zijn – ze zijn niet dubbel te vouwen of op te ruimen. Een goed voorbeeld hiervan is een tv: wil jij deze wel of niet in je huis hebben? Samen met je toekomstige huisgenoten zul je alle details af gaan en de overweging maken of je deze wel of niet moet toevoegen, waarna je deze hierna in het ontwerp van je huis kunt verwerken.

3. Onderhoud

Wil jij een lange periode van je tiny house genieten, dan is het belangrijk dat je deze regelmatig controleert op eventuele schade. Natuurlijk zorg je ervoor dat deze schade wordt gerepareerd wanneer je iets vindt. Het is helaas best lastig om deze onderhoud correct uit te voeren, omdat je in veel gevallen weinig ruimte hebt om gereedschap op te ruimen. Een telescoopladder kopen is in dit geval een slimme oplossing, omdat deze je toegang geeft tot hoge plekken, maar je deze ook kunt opvouwen en eenvoudig kunt opbergen.

Succes!

Hopelijk lukt het jou een tiny house te realiseren waarin je snel comfortabel kunt wonen!