Top 5 tuintrends 2023

De winter is begonnen en de eerste vorst hebben we gehad. Verlang jij al naar de zomer? Doe inspiratie op met onze tuintrends van 2023 en droom vast weg naar een warme, stijlvolle tuin met de komende trends op het gebied van tuinmeubelen.

Tuintrend 1: Natuurlijke kleurpaletten 

Natuurlijke kleurpaletten zullen in 2023 veel te zien zijn in de tuin. Zachte aardetinten nemen de overhand en zorgen voor een warme en luxe uitstraling. De populaire kleur antraciet grijs verdwijnt meer naar de achtergrond en de kleuren beige, warm champagne, terra en oranje zullen veel terugkomen in verschillende tuinmeubelen.

Tuintrend 2: Veel groen
Ga voor groen. Als je veel ruimte over hebt in je tuin voeg dan veel groen toe, dit geeft een natuurlijk beeld. Dit kan in de vorm van een heg, bloemen of siergrassen. Ook zien we de kleur groen veel terug in tuinmeubelen. De groene kleur is goed te combineren met de trendkleuren beige, champagne of bruin.

Tuintrend 3: Ibiza style

De bohemian look is ook in het jaar 2023 populair. Tuinmeubelen gemaakt van wicker of rope zijn in deze stijl een echte must. Het materiaal rope is het populairste materiaal voor tuinmeubelen in 2023. Rope is een kunststof touw dat sterk, slijtvast en weerbestendig is. Door de fijne vering van het materiaal kom je in tuinmeubelen gemaakt van rope echt tot rust. Voeg een hangmat toe voor een compleet zomers plaatje.

Tuintrend 4: Rond en organisch

Terug naar de natuur met ronde en organische vormen. De strakke, rechthoekige tuintafels maken plaats voor ronde ovale modellen. Ook de loungesets worden in 2023 steeds ronder. De organische vorm heeft een wat luxueuze en zachtere uitstraling.

Tuintrend 5: Duurzaam

De duurzame tuin is een trend die we al zagen, maar volgend jaar nog meer zien. Het komt niet alleen terug in duurzame tuinmeubelen maar ook in duurzame verlichting en duurzame accessoires. Tuinmeubelen gemaakt van hout passen goed in een duurzame tuin. De Hartman Sophie tuinstoel met teakhouten onderstel past daarom perfect in een duurzame tuin. Eerder lazen we al dat een natuurlijk kleurenpallet populair is in 2023. De stoelkleuren Italian Terra, French Green en Moss Green van de Hartman Sophie stoel passen daar perfect bij. Bovendien is de stoel volledig recyclebaar. Op een Hartman Sophie met teakhouten poot zit je dus zeker goed!