Hebben prins Charles en prinses Diana echt een geheime dochter?

Wat de koninklijke familie (en het grootste deel van het publiek) betreft, hebben prins Charles en prinses Diana twee kinderen – aka, hun zonen, prins William en prins Harry. Echter, absurde geruchten suggereren dat de Prins en Prinses van Wales misschien een geheime dochter hadden.

Vooruit, we pakken de geruchten uit die beweren dat Prins Charles en Prinses Diana misschien een dochter hebben gehad.


Prins Charles en Prinses Diana’s geheime dochter…

Voordat prinses Diana in de koninklijke familie trouwde, zou koningin Elizabeth de toekomstige prinses gedwongen hebben om haar vruchtbaarheid te testen – prins Charles had immers een erfgenaam nodig. Volgens Daily Mail liet koningin Elizabeth in december 1980 (enkele maanden voor haar huwelijk met prins Charles) Diana Spencer testen of ze al dan niet kinderen kon krijgen.

Geruchten doen vermoeden dat artsen Diana’s eitjes hebben geoogst en met succes hebben bevrucht met het sperma van prins Charles. Na de procedure hadden de artsen orders om het embryo te vernietigen, maar dat is niet wat er (naar verluidt) gebeurde. Blijkbaar deed een van de artsen die de toenmalige 19-jarige onderzocht, het ondenkbare. In plaats van ze te vernietigen, hield hij “een van de embryo’s terug en implanteerde het in zijn eigen vrouw”, legt Daily Mail uit. Om aan de waanzin van het verhaal toe te voegen, wist de vrouw van de dokter blijkbaar niet dat ze in wezen het surrogaat van prins Charles en prinses Diana was.

Wie is deze zogenaamde “geheime dochter”? Volgens geruchten heet ze Sarah en is ze geboren in oktober 1981 (kort na het koninklijke huwelijk van prins Charles en prinses Diana). Eind jaren twintig stierven de ouders van de vermeende koninklijke dochter in een auto-ongeluk. Na hun dood vond ze een dagboek waaruit bleek dat haar moeder en vader eigenlijk niet haar biologische ouders waren en ze werd geboren uit een “gedoneerd embryo” via IVF. Sarah zocht naar verluidt naar de donoren, maar ze kreeg een dreigend bericht op haar antwoordapparaat waarin ze werd gewaarschuwd om te stoppen met zoeken. De vermeende geheime dochter verhuisde naar de Verenigde Staten uit angst. Ze zou nu ondergedoken zijn in een kleine stad in New England.

Hebben prins William en prins Harry een zus?


Hebben prins William en prins Harry een oudere zus? Met uitzondering van hun stiefzus, Laura Lopes (die een paar jaar ouder is dan prins William), waarschijnlijk niet.


Prinses Diana gaf naar verluidt toe dat ze voor een vruchtbaarheidstest naar binnen ging voordat ze met Prins Charles trouwde. Maar, voor zover zij weet, zijn de eitjes niet bevrucht. En terwijl haar dokter haar eitjes had kunnen stelen en zonder haar medeweten verder ging met IVF, zijn de uitgebreide beweringen een beetje gek. In feite zijn ze waarschijnlijk fictie.

Lees meer over Diana: Landgoed waar diana ligt begraven

Volgens het rapport van de Daily Mail komt het verhaal voort uit het boek van Nancy E. Ryan, The Disappearance Of Olivia. Het fictieve verhaal volgt een vrouw genaamd Olivia Franklin die “Prinses Diana bewonderde en haar wilde emuleren.” Olivia leert dat ze Diana’s geheime dochter is via “vruchtbaarheidstesten en procedures die op de een of andere manier hebben geleid tot een andere vrouw die geïmplanteerd is met een koninklijk embryo”, legt de Daily Mail uit. Nadat het boek was gepubliceerd, ging de mogelijkheid dat prinses Diana een geheime dochter had, van fictie naar feit, omdat de roddelbladen wild werden voor het verhaal.