Wat zijn de grootste voordelen van een online boekhoudpakket?

Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan wil je uiteraard ook zo min mogelijk tijd besteden aan jouw boekhouding. Toch is het niet verstandig om dit af te raffelen, want dit kan voor problemen zorgen. Wil je dit voorkomen? Dan besteed je jouw boekhouding mogelijk uit aan een administratiekantoor of accountant. Vind je dit zonde van het geld? Dan biedt een online boekhoudprogramma uitkomst. Met zo’n programma kun je namelijk helemaal zelf jouw boekhouding doen, zelfs wanneer je geen kennis hebt van boekhouden. Wil je eerst meer weten over online boekhouden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk wat de grootste voordelen zijn van werken met een online boekhoudpakket.

Zakelijke rekening koppelen
Als ondernemer heb je ongetwijfeld een zakelijke rekening. Deze gebruik je om zakelijke betalingen te doen en om geld van jouw klanten te ontvangen. Vinden er maandelijks talloze transacties plaats van en naar jouw zakelijke rekening? Dan kost het je veel tijd om dit handmatig bij te houden in jouw administratie. Met een online boekhoudprogramma is dit verleden tijd. Je kunt jouw zakelijke rekening namelijk aan dit programma koppelen. Transacties worden dan automatisch ingelezen, waardoor je dit niet meer handmatig hoeft te doen.

Facturen maken en versturen
Denk jij dat je een online boekhoudprogramma enkel gebruikt om jouw administratie bij te houden? Dan heb je het mis. Je kunt deze software namelijk ook gebruiken om facturen te maken en te versturen. Factureer jij via een online boekhoudprogramma? Dan kost boekhouden jou nog minder tijd. Waarom? Omdat het programma transacties van jouw zakelijke rekening aan de bijbehorende facturen koppelt. Met behulp van online boekhoudsoftware automatiseer je jouw boekhouding dus.

Btw-aangifte klaarzetten
Iedere ondernemer moet btw-aangifte doen bij de Belastingdienst. Dit kan per kwartaal, maar ook per maand of per jaar. Wanneer je het ook doet, het kost je altijd (behoorlijk) veel tijd. Met een online boekhoudprogramma is dit verleden tijd. Deze software zet de btw-aangifte namelijk voor jou klaar. Hierdoor hoef jij er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Het enige wat je nog moet doen, is de aangifte op tijd versturen naar de Belastingdienst.

Bonnetjes inscannen
Menig bedrijf verstuurt zijn facturen tegenwoordig digitaal. Toch zijn er ook nog genoeg bedrijven die met papieren facturen of bonnetjes werken. Krijg jij ook geregeld een rekening op papier? Dan moet je deze handmatig invoeren in jouw boekhouding. Wanneer je kiest voor ABN AMRO Boekhouden is dit verleden tijd. Bij dit online boekhoudprogramma kun je namelijk gebruikmaken van een app. Hiermee scan je bonnetjes en papieren facturen makkelijk en snel in door er een foto van te maken. Het up-to-date houden van jouw boekhouding is zodoende een fluitje van een cent.

Inzicht in boekhouding waar en wanneer jij dat wilt
Wil je niet alleen inzicht hebben in jouw boekhouding wanneer je op de zaak bent? Dan is een online boekhoudprogramma aan te raden. In dat geval heb je via een website of app inzicht in jouw boekhouding. Hierdoor heb je ook vanuit huis of vanaf jouw vakantiebestemming zicht op de administratie van jouw bedrijf. Enige vereiste is een werkende internetverbinding. Je kunt de boekhouding inzien via een vaste computer of laptop, maar ook via een tablet of smartphone. Hierdoor heb jij inzicht in jouw boekhouding waar en wanneer jij dat wilt.