Aangetekend mailen

De Digitale Postbode van Europa

Belangrijke documenten onbeveiligd mailen, in een fietstas bezorgen of nog een mijn-omgeving creëren? Onze missie is om de Digitale Postbode van Europa te willen zijn.

Aangetekend B.V. biedt als Trust Service Provider de mogelijkheid om ontvangers eenvoudig beveiligd en rechtsgeldig per email te bereiken conform de hoogste gestelde eisen van de Europese unie (eIDAS).

Het begon allemaal met Aangetekend Bellen

Philip Voogt en Wouter van den Brink begonnen in 2011 met de dienst Aangetekend Bellen, zodat een mondelinge overeenkomst ook daadwerkelijk een overeenkomst was. Philip kwam op dit idee na een probleem te hebben gehad met telefonische toezeggingen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die later weer werden ontkracht. Gek genoeg bleek er in de wereld nog geen juridisch bindende opname tool te zijn. Na een korte samenwerkingsperiode met KPN besloten Wouter en Philip het over een andere boeg te gooien en zelfstandig verder te gaan.

Al vrij snel kwam de vraag uit de markt of wij het ‘aangetekend’ ook per email konden doen. De Aangetekend koers was al gezet dus waarom ook niet als eerste de email variant ontwikkelen. Omdat dit in die tijd een niet-bestaande dienst in een niet-bestaande markt was de uitdaging ook twee keer zo groot. Alle zeilen moesten worden bijgezet en wat eerst bijzaak leek, werd al snel onze belangrijkste dienst. Veilig mailen met de huidige wet- en regelgeving neemt de acceptatie in een fors tempo toe. Inmiddels zijn we in meerdere landen actief en binnenkort komen we als eerste end-to-end aangetekende mailoplossing op de EU Trust List.